Служебният премиер Стефан Янев отвори няколко фронта на атака срещу Има

...
Служебният премиер Стефан Янев отвори няколко фронта на атака срещу Има
Коментари Харесай

Служебният премиер атакува остро ИТН, без да ги назовава

Служебният министър председател Стефан Янев отвори няколко фронта на атака срещу " ИТН ", без да посочва партията поименно. Янев разгласи за неприемлив отхвърли на обособени партии да водят политически разговор и се усъмни в изгодата от експертен кабинет на технократи и бюрократи. " Политиката е за политици ", смята служебния министър председател. На фона на съществени рецензии към изложените преди дни цели от водача на " ИТН " Слави Трифонов Янев мина през главните точки, които би следвало да съдържа една политическа стратегия с небосвод за рационализация на страната. В изявлението си Янев не загатна появилите се оферти за лъчение на служебния кабинет като постоянен. 

" Без да имам искания, че съм видял цялостната картина, част от политическите сили отхвърлиха въобще да приказват с хората и на хората. Недопустимо е в една народна власт политическа мощ да отхвърля да комуникира с гласоподавателите си. Това е симптом освен на ниска политическа просвета и тотално недоумение на политиката като развой, държание и деяние. Недопустимо е да отказваш и отричаш политическо взаимоотношение ", разяснява Янев при започване на държавното съвещание. Той посочи, че съвсем във всяко свое изявление е посочвал потребността от създаване на дейно и стабилно парламентарно болшинство с потенциал да постанова стратегически решения. " Политиката е за същински политици и визионери, не е за бюрократи или технократи, насочени към ситуативни решения. Политиката е за политици. Тези послания не бяха самоцел, те бяха свързани с притеснителна наклонност, която към този момент е действителност. Налице е липса на ясна политическа визия какво би трябвало да се случи, за какво и по какъв начин ", разяснява Янев. Според него се търсят бързи решения без осъзнатост за последствията от тях. Според Янев протичащото се в последните дни и седмици може да остави доста българи разочаровани и по тази причина е нужна смяна в метода на взамиодействие сред политическите партии, нова вероятност и нов модел на политическа връзка. 

Стефан Янев изложи в резюме и главните цели на нова политическа стратегия, към която е належащо реализиране на необятен консенсус. " Нужна е стратегия, която да цели бърз напредък и поддръжка на стопанската система, стимулиране на секторите с висока добавена стойност, подготовка за участие в еврозоната. Трябва да се работи с приоритет за решение на демографската рецесия и привличане назад на българите в чужбина, за превъзмогване на несъответствията в развиването на районите, за просветителна и здравна промяна с обезпечен достъп до качествено опазване на здравето ", посочи служебният министър председател. В листата с целите той посочи и битката с корупцията, построяването на ефикасни институции и действителна правосъдна промяна. " От всички жител зависи да упорстват и изискват отстояване на върховенството на закона. Смело и без боязън. Време е за действителна правосъдна промяна, а не реплика на такава ", заключи Янев. Той похвали изборната администрация за провеждането на спокойни избори и правоохранителните органи за ограничението на пазаруването на гласове. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР